Man eller kvinna och allt däremellan!

Var dig själv. Alla andra är redan upptagna. Men hur enkelt är det egentligen? Vad innebär det att vara människa? Vem är jag när jag är mig själv? Vi delar oftast in mänskligheten i en manlig och en kvinnlig del. Men vad menar vi egentligen med ”manlig” eller ”kvinnlig”?  Vad händer när någon bryter överenskommelsen och och uppträder tvärtemot vad vi föreställer oss om en riktig kvinna eller en riktig man?

”Känner du dig som kvinna nu då?” Hur många gånger har jag inte fått den frågan utan att kunna svara. Jag har ingen aning om hur det känns. Har du?

Man eller kvinna. Det verkar så enkelt. Men frågor om kön är mycket mer komplicerade än vi föreställer oss. I den här föreläsningen får du följa med på inte bara en bit av min egen resa, men i hög grad också din egen. Tillsammans funderar vi över vad det egentligen är för skillnad på män och kvinnor, varför kvinnor (oftast) tjänar mindre än män, varför vi skrattar åt en karl i klänning och vad #metoo kan ha med saken att göra.

Föreläsningen har HBTQ som tema med fokus på transpersoner. Vi möter dem ofta i media, men hur mycket vet du egentligen om vad det innebär att vara trans?

Jag delar frikostigt med mig av mina egna erfarenheter men föreläsningen handlar egentligen om oss alla.

Så här säger publiken:

”Roligt fast allvarligt. Jag får tänka till vad jag verkligen tycker.” Ljungby Bibliotek

”Ditt sätt att berätta dialogen med publiken, mycket roligt, innehållsrikt, inspirerande, givande, din glädje att berätta.”

”Jag, som ser mig som en öppen person, har fått många nya kunskaper ikväll.” Tranås kommun

”Glädjen, självklarheten, den underliggande smärtan! Otroligt givande!” Nacka församling

Pappa Ann-Christines bekännelser:
Från man till kvinna på 90 minuter!

I mer än fem år har jag gjort enormt uppskattade föreläsningar om könsnormer och könsidentitet över hela landet. Men många, många har önskat att jag skulle berätta mer om sin egen resa. Nu gör jag det,  i en helt ny föreläsning!

För fem år sedan kom boken ”Min pappa Ann-Christine” där Ester Roxberg berättar varmt och kärleksfullt om hur det var att växa upp med en pappa som en dag berättade att hon hette Ann-Christine. Boken väckte stor uppmärksamhet och ledde bl a till att de båda blev gäster hos Skavlan. Boken har inspirerat till bioaktuella filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen.

Nu får du Ann-Christines egen berättelse!

Följ med på resan från pojkrummet i Rottne till dagen när hon som då var manlig kyrkoherde i Växjö, berättar för sina barn, sina syskon, sina vänner och medarbetare: Jag heter Ann-Christine. Mitt pronomen är hon.

Det blir en resa med många skratt men också eftertänksamhet och ett stänk vemod. Var dig själv, säger vi gärna till varandra. Men för några kan det kosta mer än vi anar.

Boka Ann-Christine nu, för en föreläsning som går rakt in i hjärtat!

Boka nu och dubblera utan extra kostnad!

Coronapandemin begränsar för närvarande antalet åhörare till 50 personer. Men så länge de här begränsningarna består kan du boka ”Från man till kvinna på 90 minuter” och få två föreläsningar till priset av en. Förutsättningen är att de kan genomföras vid samma tillfälle, t ex kl 18 och 20. Kontakta mig gärna för mer information!