Föreläsningar

”Jag gör mycket uppskattade föreläsningar om könsnormer och könsidentitet över hela landet.
Många har också önskat att jag skulle berätta mer om min egen resa.

Nu gör jag det, i en helt ny föreläsning!”

Nominerad.

Man eller kvinna och allt däremellan!

”Känner du dig som kvinna nu då?” Den frågan har Ann-Christine fått många gånger och letar fortfarande efter svaret. Hur känner sig en kvinna?

Man eller kvinna. Det verkar så enkelt. Men frågor om kön är mycket mer komplicerade än vi föreställer oss. Vi delar oftast in mänskligheten i en manlig och en kvinnlig del och har bestämda föreställningar om hur en riktig man eller kvinna ska se ut och bete sig. Men vad händer om någon bryter överenskommelsen och uppträder tvärtemot våra föreställningar?

I den här föreläsningen får du följa med på inte bara en bit av Ann-Christines egen resa, men i hög grad också din egen. Tillsammans funderar vi över vad det egentligen är för skillnad på män och kvinnor, varför kvinnor (oftast) tjänar mindre än män, varför vi skrattar åt en karl i klänning och vad #metoo kan ha med saken att göra.

Föreläsningen har HBTQ som tema men med fokus på transpersoner. Vi möter dem ofta i media, ICA-VD:n, idrottskillen, tjejen i Idol och många andra och det får ofta stora rubriker. Men de flesta av oss vet ingenting om vad det innebär att vara trans.

Ann-Christine delar frikostigt med sig av sina egna erfarenheter men föreläsningen handlar egentligen om oss alla och passar i de flesta sammanhang, som en arbetslagsfortbildning eller en  öppen föreläsning för allmänheten, t ex som ett inslag i samband med en Pridefestival.

Föreläsningen tar c:a 2 h. Ann-Christine arbetar i dialog med publiken som kan vara liten eller stor. Skratt är en viktig ingrediens i framställningen och det blir aldrig långtråkigt.

Sagt om föreläsningen:

”En fantastisk blandning av skratt och tårar där ingen gick från föreläsningen oberörd. Precis rätt fokus. Ann-Christine fick stående ovationer. Vi kan med glädje lämna våra allra varmaste rekommendationer.” Arbetsförmedlingen

”Ditt sätt att berätta dialogen med publiken, mycket roligt, innehållsrikt, inspirerande, givande, din glädje att berätta.”

”Jag, som ser mig som en öppen person, har fått många nya kunskaper ikväll.” Tranås kommun

”Glädjen, självklarheten, den underliggande smärtan! Otroligt givande!” Nacka församling

Från man till kvinna på 90 minuter!

I mer än tio år har Ann-Christine gjort enormt uppskattade föreläsningar om könsnormer och könsidentitet över hela landet. Men många, många har önskat att hon skulle berätta mer om sin egen resa. Nu gör hon det, i en ny föreläsning!

Hennes författardotter Ester Roxberg skrev boken Min pappa Ann-Christine,  om hur det var att växa upp med en pappa som en dag berättade att hon hette Ann-Christine. Boken väckte stor uppärksamhet och inspirerade till den omåttligt populära filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen.

Nu får du Ann-Christines egen berättelse!

Följ med på resan från pojkrummet i Rottne till dagen när hon som då var manlig kyrkoherde i Växjö, berättar för sina barn, sina syskon, sina vänner och medarbetare: Jag heter Ann-Christine. Mitt pronomen är hon.

Det blir en resa med många skratt men också eftertänksamhet och ett stänk vemod. Var dig själv, säger vi gärna till varandra. Men för några kan det kosta mer än vi anar.

Boka Ann-Christine nu, för en föreläsning som går rakt in i hjärtat!

Sagt om föreläsningen:

”Naturligt, roligt, inspirerande, varierande, sann, vacker. BLAND DET BÄSTA JAG HÖRT!”

”En helt fantastisk föreläsning. Jag har läst boken och visste lite vad det handlar om men denna föreläsning var oerhört intressant.”

”Du talar och berättar med humor utan att för den skull ta bort eller förminska allvaret. Viktigt att både få skratta, gråta och röras och förstå.”

”Vilken fantastisk TALARE! Viktigt budskap. Humor och seriositet.”